Search found 15 matches

by shellac
Thu Feb 21, 2019 2:37 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: a little worried right now
Replies: 7
Views: 305

Re: a little worried right now

My Taz 6 worked right out of the box, and has continued to work for almost 3yrs straight. Just hang in there and work with the team and community. I've also had a Taz 5 for just about 5yrs. both run about 20 hrs a day on average
by shellac
Thu Jan 24, 2019 11:47 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Thermal runaway
Replies: 6
Views: 432

Re: Thermal runaway

:D def. a thermistor
by shellac
Thu Jan 24, 2019 11:45 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Layering issues
Replies: 2
Views: 192

Re: Layering issues

Taz? I would say first thing to check is bed leveling
by shellac
Sun Oct 09, 2016 10:25 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Taz 6 auto-leveling ends up too close to buildplate
Replies: 3
Views: 997

Re: Taz 6 auto-leveling ends up too close to buildplate

OK, so I reset to factory setting, (I hadn't changed them but figured what the heck), I re-inserted filament, flipped the cleaning pad, made sure the leveling pads were tight (they were) and hit print, and it works.............
by shellac
Sat Oct 08, 2016 9:44 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Taz 6 auto-leveling ends up too close to buildplate
Replies: 3
Views: 997

Re: Taz 6 auto-leveling ends up too close to buildplate

I have the exact same issue. Any luck figuring it out? Out of the blue I am experiencing leveling issues as well. I have heard a weird grinding noise once or twice. Today, it was going through the nozzle cleaning about 100mm above the scrub pad? I turned it off and on, reset to factory settings and ...
by shellac
Sun Aug 28, 2016 2:19 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Taz 5 went black
Replies: 9
Views: 1555

Re: Taz 5 went black

BAM! Thanks! It wasn't the polarity, but unplugging the small ribbon and re-seating it fixed the issue!!!!
by shellac
Sun Aug 28, 2016 12:27 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Taz 5: won't read SD card anymore
Replies: 1
Views: 468

Taz 5: won't read SD card anymore

I had to replace my control board this week, (after about 3000+ hours of printing), new one installed. Now it acknowledges an inserted card, but in the menu it says "no card" any suggestions? I can successfully print via USB
by shellac
Sun Aug 28, 2016 12:24 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Taz 5 went black
Replies: 9
Views: 1555

Re: Taz 5 went black

My control board went down, replace and I'm up and running. although, it wont read a SD card now....??
by shellac
Sat Aug 20, 2016 12:51 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Taz 5 went black
Replies: 9
Views: 1555

Re: Taz 5 went black

no enclosure, vented. This machine has been running almost 24 hours a day for about a year and a half in the same spot in my studio. this is the first time it's ever done anything weird on me...although I did shear a stepper motor once.
by shellac
Sat Aug 20, 2016 12:20 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Taz 5 went black
Replies: 9
Views: 1555

Re: Taz 5 went black

yeah, black, the red light in the control box is not lit either