Search found 979 matches

by nopick
Tue May 21, 2019 12:49 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: I think I fried my Taz 6 -- help!
Replies: 3
Views: 39

Re: I think I fried my Taz 6 -- help!

If you shorted the heater cartridge, it might have taken out the F3 fuse. I have heard of folks killing the board as a whole using a brush while the printer is powered on. Try using green or blue scotchbrite instead.


https://reprap.org/wiki/File:Ramb1-2-fuses.jpg
by nopick
Fri May 17, 2019 11:50 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: lulzbot mini smashing the sensor washers, again.
Replies: 5
Views: 86

Re: lulzbot mini smashing the sensor washers, again.

What is the condition of the wiper pad? What temps are you wiping and probing at? What plastic are you attempting to print when it fails?

Are the corner washer screws tight? Try backing them out a little and retighten.
by nopick
Thu May 16, 2019 6:42 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: lulzbot mini smashing the sensor washers, again.
Replies: 5
Views: 86

Re: lulzbot mini smashing the sensor washers, again.

Great! Green or blue Scotchbrite usually does the job for me. It is non-conductive and can be used while the nozzle heater is on.
by nopick
Wed May 15, 2019 1:51 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: lulzbot mini smashing the sensor washers, again.
Replies: 5
Views: 86

Re: lulzbot mini smashing the sensor washers, again.

Have you attempted to clean the tip of the nozzle? This problem is usually due to a dirty nozzle or corner washer. Wiring issues could come in to play but if this started following a nylon print, I would suspect a dirty nozzle tip.
by nopick
Mon May 13, 2019 7:09 am
Forum: Software
Topic: OctoPrint disconnects after printer asks to re-Wipe
Replies: 5
Views: 510

Re: OctoPrint disconnects after printer asks to re-Wipe

I know it's going to fail because I watch the extruder wipe, then move to the first pad and RAISE an additional cm. It doesn't even try to lower down to the first pad. It goes upwards, instead, like it's been sent a positive Z coordinate instead of a negative. It happens with every subsequent print...
by nopick
Tue Apr 16, 2019 9:27 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: Thermal Runaway Problem
Replies: 2
Views: 338

Re: Thermal Runaway Problem

Inspect the power wires from the bed to the control board.
by nopick
Fri Apr 12, 2019 7:05 am
Forum: Hardware
Topic: New Taz 6 was great...now printing badly or not at all
Replies: 1
Views: 397

Re: New Taz 6 was great...now printing badly or not at all

If the machine is new, you should open a ticket with support.

Some pictures of the problem would help.
by nopick
Fri Apr 12, 2019 6:49 am
Forum: Hardware
Topic: Taz 6 crashes into wiper
Replies: 3
Views: 391

Re: Taz 6 crashes into wiper

When you home Z does it press the button at the left rear of the bed?

Can you post the start gcode you are using in the slicer?

A video of the error would also help.
by nopick
Thu Apr 04, 2019 9:31 am
Forum: Software
Topic: Increasing Build Height for TAZ6
Replies: 4
Views: 137

Re: Increasing Build Height for TAZ6

You will need to change the max z distance limit in the firmware.

I think it is Z_MAX_POS you would want to change.
by nopick
Wed Mar 27, 2019 6:50 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: TAZ4 bed not flat?
Replies: 4
Views: 373

Re: TAZ4 bed not flat?

With an Aerostruder in place, you should be good to go. That is if everything else is in good shape/factory specs. Does it have a stock heat bed and glass? You would need new X end parts to accommodate the larger diameter smooth rods from Taz 6. I am sure it could be done but if you are going that f...