Search found 7 matches

by d_vee
Thu Jun 21, 2018 3:11 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Prints Jam Halfway Through - Taz 5
Replies: 8
Views: 745

Re: Prints Jam Halfway Through - Taz 5

Sorry, thought I had responded to this. The fan is a 40mm 5V fan. I forgot the CFM off hand, but I want to say it's around 6 CFM. I've printed at .38mm layer heights and haven't seen any problems with jamming. I get them more at .25mm layer heights. I guess it's looking like heat creep? Maybe I'll t...
by d_vee
Thu Jun 14, 2018 1:18 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Prints Jam Halfway Through - Taz 5
Replies: 8
Views: 745

Re: Prints Jam Halfway Through - Taz 5

Yea, I was thinking after I posted about what I said. I was thinking more if the whole hotend is worn and needs replacing. I did a couple of those retraction calibrations and reduced it greatly, receiving pretty good results. I'll dial that in more later. I'm currently working on temperature towers ...
by d_vee
Wed Jun 13, 2018 2:06 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Prints Jam Halfway Through - Taz 5
Replies: 8
Views: 745

Re: Prints Jam Halfway Through - Taz 5

Thanks for the retraction advice. I'm going to try that tomorrow morning. 205C used to be the temperature I print at, even lower sometimes. As the prints started failing I began increasing the temperature, which would work for a while until a few prints later I'd have to raise the temperature again....
by d_vee
Wed Jun 13, 2018 8:32 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Prints Jam Halfway Through - Taz 5
Replies: 8
Views: 745

Re: Prints Jam Halfway Through - Taz 5

Ah, yes, I forgot to mention. I am indeed using PLA, specifically PolyLite PLA. Thanks for responding! I have been printing fairly successfully at 228C with a bed temp of 58C. The ambient temperature is otherwise pretty cool. I've ran into the same problems when printing thin objects that need a lot...
by d_vee
Wed Jun 06, 2018 1:18 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Prints Jam Halfway Through - Taz 5
Replies: 8
Views: 745

Prints Jam Halfway Through - Taz 5

For the past month or two my Taz 5 has been jamming half way through prints. I kept cranking up the temperatures, from 205 to 230, but eventually that stopped working. I thought it was due to the cooling fan getting old, so I added the split duct to the cooling fan in increase cooling. This helped t...
by d_vee
Fri Apr 01, 2016 12:46 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Removing Z-Axis Coupling
Replies: 5
Views: 2125

Re: Removing Z-Axis Coupling

Thanks for the replies. I tried a pick on the screw with no luck. I'm afraid it is stripped as well. I can get away with just removing the coupling from the rod, but even then I couldn't get it off. I guess I'll try it again and if it doesn't work, I just won't install the dampers.
by d_vee
Mon Mar 21, 2016 8:15 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Removing Z-Axis Coupling
Replies: 5
Views: 2125

Removing Z-Axis Coupling

I recently go the astrosyn dampers and started installing them on my Taz 5. They went on the X and Y axes no problem and work amazingly. Hit the wall trying to remove the coupling for the Z axis. I've given a few full rotations loosening three of the set screws, the other seems like it was stripped ...