Search found 10 matches

by mnemosyne
Mon Mar 25, 2019 1:35 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Need a smooth first layer / e-step and z offset woes
Replies: 5
Views: 545

Re: Need a smooth first layer / e-step and z offset woes

Updating to say it's working now, I'm not getting a response from setting the value but querying m851 gives the last value sent. Good news. Thanks
by mnemosyne
Fri Mar 22, 2019 5:49 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Need a smooth first layer / e-step and z offset woes
Replies: 5
Views: 545

Re: Need a smooth first layer / e-step and z offset woes

Thanks for your reply Brent, but this is exactly what I can't do in the software. I would be very happy if I could fine tune it as increasing the layer width helped somewhat but is still not the smooth surface I am looking for. In Cura 3.6.3, the updated firmware seems to no longer use z offset. I c...
by mnemosyne
Thu Mar 21, 2019 12:04 pm
Forum: Software
Topic: Cura LE 3.6.4 not changing Flow from Initial Layer Flow Rate
Replies: 3
Views: 202

Re: Cura LE 3.6.4 not changing Flow from Initial Layer Flow Rate

Just ran into this as well. I'm finding it quite impossible to get high quality prints with this version of Cura. :( Will try to make this workaround happen.
by mnemosyne
Thu Mar 21, 2019 11:21 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: Need a smooth first layer / e-step and z offset woes
Replies: 5
Views: 545

Re: Need a smooth first layer / e-step and z offset woes

I've played a bit with this setting already and don't get much result from it. I'll read up on it, thanks. Maybe if it can go to greater than 100% there's something there.
by mnemosyne
Wed Mar 13, 2019 9:55 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: Need a smooth first layer / e-step and z offset woes
Replies: 5
Views: 545

Need a smooth first layer / e-step and z offset woes

My first layers are not smooth. With the current version of Cura, I don't understand how to compensate for z-offset. Previously, I had dialed everything in to a nice smooth finish and I'd like to repeat that result. I have done a quick calibration test of my e-steps and that is close enough, but I'd...
by mnemosyne
Wed Mar 13, 2019 9:46 am
Forum: Software
Topic: CURA unsigned on macOS?
Replies: 2
Views: 172

Re: CURA unsigned on macOS?

I have been wondering the same thing.
by mnemosyne
Thu Mar 22, 2018 1:03 pm
Forum: Software
Topic: Cura 2.6 is a turd (for the Mini) - had to downgrade
Replies: 14
Views: 1980

Re: Cura 2.6 is a turd (for the Mini) - had to downgrade

Some bright news, before wiping everything and downgrading (or alternatively throwing the printer out the window) I decided to try the alpha of 3.2. It loads much faster and I am still getting to know the update, but right off the bat the quality of prints is far superior to 2.6.69. https://forum.lu...
by mnemosyne
Sat Mar 17, 2018 5:29 pm
Forum: Software
Topic: Cura 2.6 is a turd (for the Mini) - had to downgrade
Replies: 14
Views: 1980

Re: Cura 2.6 is a turd (for the Mini) - had to downgrade

@voxel thank you. I'm trying to decide if I should downgrade and spend another five days on this wreck. I had an exceptionally unhelpful series of volleys with tech support, and at this point I'm considering selling this and getting a different printer. I need something that works, preferably with p...
by mnemosyne
Sun Feb 18, 2018 5:52 pm
Forum: Software
Topic: Cura 2.6 is a turd (for the Mini) - had to downgrade
Replies: 14
Views: 1980

Re: Cura 2.6 is a turd (for the Mini) - had to downgrade

@voxel which older build have you found works for your mini? I've lost at least half a week of work (or more) with every Cura update. I am not even sure why I upgraded again, every print has failed. The Mini is such a great machine, but the Cura software really needs a lot more in-house testing befo...
by mnemosyne
Sun Feb 18, 2018 5:47 pm
Forum: Software
Topic: Delays after each layer
Replies: 4
Views: 3649

Re: Delays after each layer

I am having this exact same issue, Lulzbot Mini, with 2.6.69 on Mac, updated firmware today to 1.1.5.71. I am printing a small rectangular box, and the extruder is lingering at each corner. It wrecks two of four corners. I could use some advice on what to try next, right now I'm just wasting filamen...