Search found 22 matches

by mdivancic
Sun Jun 23, 2019 1:02 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Yet more questions, initial layer height?
Replies: 1
Views: 17

Yet more questions, initial layer height?

I've spent a lot of time doing maintenance on my two year old Mini. Replaced the PEI sheet today. Leveled the Z-axis. Currently printing with Polylite PLA whit has an initial layer height setting of .25mm. I'm measuring .40mm with the current Z offset of -1.50. Should I reduce the Z offset until I g...
by mdivancic
Sun Jun 23, 2019 12:58 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Modular Print Bed on Mini 1.4?
Replies: 2
Views: 26

Re: Modular Print Bed on Mini 1.4?

So the current heater is still working fine, I'll stick with it for no, no need to spend any more money than necessary. BTW than you Aleph Objects for the clear instructions for maintaining the printers. The PEI replacement went off with no issues.
by mdivancic
Sun Jun 23, 2019 6:41 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: Modular Print Bed on Mini 1.4?
Replies: 2
Views: 26

Modular Print Bed on Mini 1.4?

Any reason to upgrade to the Modular Print bed on my Mini 1? Changing out the PEI sheet today, just wondering?

Regards,
Mike
by mdivancic
Fri Jun 07, 2019 6:34 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: Z-offset question?
Replies: 7
Views: 140

Re: Z-offset question?

Thanks for the help on this. Good learning experience. I ended up adjust the Z-offset for the PLA to get a good print. I reduced the flow rate for the first layer on the ABS at the new settings to get a good print. I was more comfortable with this path as the flow rate setting was getting up there o...
by mdivancic
Tue Jun 04, 2019 4:04 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Z-offset question?
Replies: 7
Views: 140

Re: Z-offset question?

Ok, silly question number two. The flow rate for my ABS is 100% and it’s also 100% for the PLA I’m using. Can I increase this value over 100% or should I get the Z-offset right for the PLA and reduce flow with the ABS?

Regards,
Mike
by mdivancic
Tue Jun 04, 2019 3:45 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Z-offset question?
Replies: 7
Views: 140

Re: Z-offset question?

Thanks for the quick response. Something to play with tonight.

Regards,
Mike
by mdivancic
Tue Jun 04, 2019 3:05 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Z-offset question?
Replies: 7
Views: 140

Z-offset question?

I’m running a Mini 1.4 with the SL tool head. I printed with ABS for the first two spools, but switched to PLA last night. I had the Z-offset dialed in very good with the ABS, nice smooth bottoms, no problems with parts separating from the print bed. I’m getting completely different results with PLA...
by mdivancic
Fri Mar 29, 2019 4:18 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Lulzbot Mini 1.4 with new SL Tool Head Question
Replies: 1
Views: 363

Lulzbot Mini 1.4 with new SL Tool Head Question

Question? I just installed my new SL Tool Head in my Mini 1.4. Everything is fine until I get to the step where they say to level the X-axis. That button is grayed out in the software. I'm using the latest version of the software 3.6.3. Note the instructions on the site are only for a Mini 2. Regard...
by mdivancic
Mon Mar 18, 2019 4:51 pm
Forum: LulzBot Mini
Topic: Printing question - Flat Surfaces
Replies: 8
Views: 695

Re: Printing question - Flat Surfaces

New flat surface question. If I print something like a cube the vertical surfaces are wavey, they show some offset in the x and or y direction. Is there an adjustment I can make to tighten this up. I'm running a mini 1.4 version, stock.

Regards,
Mike
by mdivancic
Sun Mar 17, 2019 10:23 am
Forum: LulzBot Mini
Topic: Mini 1 stops printing in middle of print.
Replies: 14
Views: 1011

Re: Mini 1 stops printing in middle of print.

That doesn't fix the problem however. The issues is there is a low level power saving mode built into the mac's USB hardware. In Window you can disable this power saving mode in Device Manager, but I can't find a way to do this in MacOS. I'm find running on the windows side.

Regards,
Mike