Search found 68 matches

by mushoo
Tue Sep 01, 2015 5:34 am
Forum: Hardware
Topic: Dual Extrusion at AOHQ
Replies: 38
Views: 20677

Re: Dual Extrusion at AOHQ

Mind telling us what the problem was, and how you fixed it? Useful if someone else comes across this later.
by mushoo
Thu Aug 13, 2015 2:02 pm
Forum: Hardware
Topic: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5
Replies: 150
Views: 42771

Re: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5

The sensor I have (which I think is different from the ones in this thread, though still capacitive - and I'm not using an opto-isolator, I'm using a switching regulator as I had one lying around) definitely doesn't 'see' through the glass. My initial problems were running a G28 after G29, which the...
by mushoo
Mon May 11, 2015 1:44 pm
Forum: Software
Topic: Latest marlin firmware for TAZ 5
Replies: 84
Views: 25228

Re: Latest marlin firmware for TAZ 5

Nice, Vitor!

3dprintdaddy - any other info on this RAMBo-ish board? Is it meant for the Mini? I tried opening up the .brd files but it looks like they're not made in Eagle. (Maybe Kicad? I don't have Kicad.)
by mushoo
Mon May 11, 2015 1:35 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: TAZ4 Y-Axis won't move backwards?
Replies: 3
Views: 1176

Re: TAZ4 Y-Axis won't move backwards?

Yes Brent, I know that - not a newbie here. This problem began (or at least, I noticed it) when I ran my start Gcode on a print: G28; G28 X0 Y0; G29 P5; The Bed would never actually home to 0 - and during the G29 command, would move forward as though it had homed. It was acting as if the Y-Min Endst...
by mushoo
Sat May 09, 2015 9:29 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: TAZ4 Y-Axis won't move backwards?
Replies: 3
Views: 1176

Re: TAZ4 Y-Axis won't move backwards?

Yeah, something's gone wrong with my Y-min pin (pin 11). Swapping the Y-Max and Y-min endstop pins, and plugging the Y-min endstop into the Y-Max port, fixes the problem. Seems to me like Pin 11 got fried somehow.
by mushoo
Sat May 09, 2015 9:24 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: TAZ4 Y-Axis won't move backwards?
Replies: 3
Views: 1176

TAZ4 Y-Axis won't move backwards?

Well, this is an odd one. My Y-axis won't move backwards (towards the endstop). It seems to always think the endstop is triggered. I've tried disconnecting the physical endstop, using the X-axis endstop (briefly) in place of the Y endstop, reloading the firmware.... nothing seems to work. Is my RAMB...
by mushoo
Sat May 09, 2015 11:06 am
Forum: Hardware
Topic: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5
Replies: 150
Views: 42771

Re: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5

Oh no no, I get how it does it. But if it's supposed to do it to avoid 'z homing with the probe outside the bed area' why does it Home Z FIRST, and THEN move to the center of the bed?
by mushoo
Sat May 09, 2015 10:49 am
Forum: Hardware
Topic: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5
Replies: 150
Views: 42771

Re: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5

Aha, thanks Rp1030.

It seems like a weird way to do it - it homes X, then Y, then Z (using the capacitive sensor), and only then does it move X/Y to the center of the bed.
by mushoo
Fri May 08, 2015 10:46 am
Forum: Hardware
Topic: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5
Replies: 150
Views: 42771

Re: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5

Yeah I've got the old endstop in parallel at the moment (I didn't feel like making it a max endstop, and besides, the z-axis travel is sloooooooooow). It's probably something goofy, like if the capacitive sensor isn't triggered, the regulator is putting out 0V on it's output pin - but the endstop is...
by mushoo
Fri May 08, 2015 10:22 am
Forum: Hardware
Topic: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5
Replies: 150
Views: 42771

Re: Capacitive Auto-Leveling on TAZ 5

Hey! I was going to post about mine later - I did a similar mod a couple of weeks ago. I'm not using a fancy capacitive sensor, just one I found on Amazon. Instead of an optoisolator, I had a spare switching regulator (one of these http://www.digikey.com/product-detail/en/V7805-1500R/102-2184-ND/235...