Search found 48 matches

by aadamson
Tue Jun 18, 2013 9:54 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Best way to align Z axis on a TAZ?
Replies: 9
Views: 6812

Re: Best way to align Z axis on a TAZ?

i actually had to level my X axis when I got my machine. the right side of the x axis was about 3mm lower in z compared to the left. i used a pair of digital calipers to measure the distance from the base of the machine to the bottom of the smooth rod on both the left and right side of the x smooth...
by aadamson
Tue Jun 18, 2013 3:02 pm
Forum: Software
Topic: EEPROM and the TAZ
Replies: 1
Views: 1099

EEPROM and the TAZ

Has anyone enabled the EEPROM settings and the associated M50x gcode commands on their Rambo/TAZ setup? Just curious if it provided any benefit other than self documentation of the stepper values. Same holds true for the PID enablement on the Bed. It's turned off by default and uses something called...
by aadamson
Tue Jun 18, 2013 2:57 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: Best way to align Z axis on a TAZ?
Replies: 9
Views: 6812

Best way to align Z axis on a TAZ?

I'm sure this must be documented somewhere. Because there are 2 motors and 1 could be turned without the other when the power isn't on. What is the best way to align or check the alignment of the Z axis? Certainly, you could adjust the bed leveling to account for an offset in one side or the other, ...
by aadamson
Mon Jun 17, 2013 4:18 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: TAZ Heated Bed - No Longer Going Up to Temp
Replies: 16
Views: 7398

Re: TAZ Heated Bed - No Longer Going Up to Temp

jebba: I checked the wiring and nothing looked unusual as far as I could tell. I've been talking to Claudio via email and have and RMA # ready, so I'll be UPS'ing the bed back for you guys to see in the next day or so. In case it helps you or anyone else on the forum, what we found was that my bed'...
by aadamson
Mon Jun 17, 2013 12:22 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: hotend no longer heats up
Replies: 34
Views: 14926

Re: hotend no longer heats up

It does look like the bed heater is messing up. I flipped the bed upside down to get a better look at the element and took some more thermal pictures. IR_0142.jpg IR_0144.jpg notice the hot spot near the connector....it might be burning itself out.....looks like I need to contact lulzbot directly. ...
by aadamson
Mon Jun 17, 2013 11:19 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: hotend no longer heats up
Replies: 34
Views: 14926

Re: hotend no longer heats up

this thread has evolved into a general "something is not heating up" thread. we have a nifty thermal camera at work, so I took some snapshots just now. Its not an even heat up like I remember it to be when I first got the TAZ working (but I did not take any snapshots of it when it was working corre...
by aadamson
Mon Jun 17, 2013 10:26 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: hotend no longer heats up
Replies: 34
Views: 14926

Re: hotend no longer heats up

just checked my bed temp....its at 114 deg C (from a meter and thermocouple), even though the software is showing it at 84 deg C.....strange. all electronic connections look good. yep, and I'll bet you one other things... try this.. a) let everything cool down to ambient. power down, let set, then ...
by aadamson
Mon Jun 17, 2013 10:17 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: TAZ Heated Bed - No Longer Going Up to Temp
Replies: 16
Views: 7398

Re: TAZ Heated Bed - No Longer Going Up to Temp

Also similar with a bunch of exploring as to what is happening on mine...

http://forum.lulzbot.com/viewtopic.php?f=7&t=104#p590
by aadamson
Mon Jun 17, 2013 10:14 am
Forum: LulzBot TAZ
Topic: hotend no longer heats up
Replies: 34
Views: 14926

Re: hotend no longer heats up

I just recently started having an issue with the bed not heating up passed 80 deg....I will check the fuse. so how is this happening? Here is what happens/ed on mine. a) cold unit, turn on bed heat to 110C (doesn't matter the temp, could be anything), it would run right up there in about 15 mins an...
by aadamson
Sun Jun 16, 2013 5:47 pm
Forum: LulzBot TAZ
Topic: hotend no longer heats up
Replies: 34
Views: 14926

Re: hotend no longer heats up

I'm beginning to wonder... While probably not related. My Bed and controller went back to Lulz. The problem I was having was that the bed would heat up to the correct temp and then it would immediately show that it was cooling, but it was not, it was still heating and because printrun was seeing a c...