First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Want to use the Open Source Hardware documentation to make your LulzBot 3D Printer do even more? Start here!
mrarmyant
Posts: 8
Joined: Wed Jan 13, 2016 10:38 am

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by mrarmyant » Wed Jan 27, 2016 5:59 pm

Has anyone tried ninjaflex in this extruder yet? In more of a direct drive setup?

chriscalandro
Posts: 73
Joined: Thu Mar 05, 2015 10:24 am

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by chriscalandro » Thu Jan 28, 2016 4:38 pm

The cyclops requires a lot more pressure to push filament through. I don't think flexible filaments would do too well.

Plus bith sides would need to be flexible filament. You can't really blend filament types with this hot end as they share a chamber.

luke1
Posts: 6
Joined: Tue May 17, 2016 6:29 am

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by luke1 » Tue May 17, 2016 7:23 pm

I have the same set up with a Cyclops hot end pluse the dual Bond Tech extruders. I also have used your firmware on the taz printer and that has resolved a lot of my issues except when I try to extrude with ext1 it makes a sound like it want to move but it doesnt. I know the extruder is good because I have run both of extruders before with the Marlin firmware installed. Please help and thank you.

User avatar
mhackney
Posts: 345
Joined: Tue Feb 17, 2015 2:57 pm
Location: Groton, MA
Contact:

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by mhackney » Tue May 17, 2016 7:26 pm

Can you post your config.h file so we can take a look. It sounds like a misconfiguration issue.
Sublime Layers - my blog on Musings and Experiments in 3D Printing Technology and Art

Start here:
A Strategy for Obtaining Great Prints

Strategies for Resolving Print Artifacts

The Eclectic Angler

luke1
Posts: 6
Joined: Tue May 17, 2016 6:29 am

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by luke1 » Tue May 17, 2016 7:49 pm

Thanks for the quick reply @mhackney I just found out that it was a lose cable and that fixed it. Do you have a patreon because you have saved me a lot of time with everything and i would like to pay you for all the great info you have supplied. You are truly a 3d printing God. :D

User avatar
mhackney
Posts: 345
Joined: Tue Feb 17, 2015 2:57 pm
Location: Groton, MA
Contact:

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by mhackney » Tue May 17, 2016 8:20 pm

Great that it was something simple!

Thanks for the kind words! Just pay it forward some day and my work will be complete.

Cheers,
Michael
Sublime Layers - my blog on Musings and Experiments in 3D Printing Technology and Art

Start here:
A Strategy for Obtaining Great Prints

Strategies for Resolving Print Artifacts

The Eclectic Angler

luke1
Posts: 6
Joined: Tue May 17, 2016 6:29 am

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by luke1 » Tue May 17, 2016 10:14 pm

Most of my issues are resolved. But when I am using Simplify3d and hit home Y it moved the bed all the way to the front.
Repetier-Firmware-2016-05-18.zip
(433.12 KiB) Downloaded 72 times
Also are the endstops suppose to work ?

User avatar
mhackney
Posts: 345
Joined: Tue Feb 17, 2015 2:57 pm
Location: Groton, MA
Contact:

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by mhackney » Wed May 18, 2016 6:13 am

End stops work. Can you post a photo of homed position so we see what you mean.

I can't help on S3D, I threw it away.
Sublime Layers - my blog on Musings and Experiments in 3D Printing Technology and Art

Start here:
A Strategy for Obtaining Great Prints

Strategies for Resolving Print Artifacts

The Eclectic Angler

luke1
Posts: 6
Joined: Tue May 17, 2016 6:29 am

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by luke1 » Wed May 18, 2016 8:13 pm

I made a video of my issue and put it on vimeo. Let me know any thoughts on why it does this when I try and home the Y axis. https://vimeo.com/167213343

luke1
Posts: 6
Joined: Tue May 17, 2016 6:29 am

Re: First dual extrusion print from a Cyclops hot end and BondTech QR extruders

Post by luke1 » Thu May 19, 2016 7:23 pm

luke1 wrote:I made a video of my issue and put it on vimeo. Let me know any thoughts on why it does this when I try and home the Y axis. https://vimeo.com/167213343
I figured it out. I just needed to change the #define INVERT_Y_DIR 0 from 0 to 1. :D :D I will try to print a test cube and see how it goes. Thanks for all the info and help.

Post Reply