Page 1 of 1

Adding solenoid

Posted: Sat Dec 01, 2018 10:42 am
by tenaja
I just ordered my Taz; debated between that and a Prusa--decided to go Made in USA. Bummed I did not order it last week...

Anyway, is there a spare output so I can activate a solenoid? Where do I find the docs for this?

Thanks!

Re: Adding solenoid

Posted: Wed Dec 05, 2018 2:58 pm
by piercet
You could activate one via the I2C port on the Rambo board. Search for "Rambo and Servo" for examples of how it can be done. You may need a mosfet if your solenoid draws sufficient current to be above the rating for the board.

Re: Adding solenoid

Posted: Fri Dec 07, 2018 12:27 am
by tenaja
Thanks! I'll check it out.