Taz 6 with Octoprint not printing wipe tower correctly.

Look here for custom firmware, networked 3D printer hosts like OctoPrint, and more!
Post Reply
blitzfire911
Posts: 3
Joined: Sat Oct 13, 2018 9:36 am

Taz 6 with Octoprint not printing wipe tower correctly.

Post by blitzfire911 » Sat Oct 13, 2018 9:44 am

I installed Octoprint yesterday and spent most of the day trying to get it properly working to print the impossible gear model. The problem I'm having is it seems to be treating the wipe tower as part of the model and prints it at a random time that it decided on each layer instead of actually using it to wipe.

kcchen_00
Posts: 1686
Joined: Thu Feb 19, 2015 12:42 am

Re: Taz 6 with Octoprint not printing wipe tower correctly.

Post by kcchen_00 » Sat Oct 13, 2018 12:53 pm

Most likely a slicer issue... Octoprint just streams gcode. The slicing software specifies the location of the wipe tower. You can verify by printing from the SD card.

blitzfire911
Posts: 3
Joined: Sat Oct 13, 2018 9:36 am

Re: Taz 6 with Octoprint not printing wipe tower correctly.

Post by blitzfire911 » Sun Oct 14, 2018 10:50 am

Yes I can do the same print from SD card and straight from Cura with no issues

b-morgan
Posts: 204
Joined: Fri Aug 11, 2017 8:53 am

Re: Taz 6 with Octoprint not printing wipe tower correctly.

Post by b-morgan » Sun Oct 14, 2018 11:06 am

I have a TAZ 6 connected to OctoPi 0.14 / OctoPrint 1.3.9 and I've never experienced OctoPrint "rearranging" Gcode. If you have successfully printed from the SD card then you have a Gcode file that you can upload and print with OctoPrint and it should produce identical results.

Issues with OctoPrint may be handled better by posting in the OctoPrint Community Forum.

kcchen_00
Posts: 1686
Joined: Thu Feb 19, 2015 12:42 am

Re: Taz 6 with Octoprint not printing wipe tower correctly.

Post by kcchen_00 » Sun Oct 14, 2018 4:02 pm

Do you have a picture of where the wipe tower is being printed? Is it only one color which is printing wrong?

Octoprint has an nozzle offset setting in the printer settings which may be affecting the print.

blitzfire911
Posts: 3
Joined: Sat Oct 13, 2018 9:36 am

Re: Taz 6 with Octoprint not printing wipe tower correctly.

Post by blitzfire911 » Sun Oct 14, 2018 4:05 pm

It's not printing in the wrong spot, it's printing at the wrong time like it's part of the model, I'm going to try again tonight

Post Reply