TAZ 6 with Aerostruder problems.

A forum dedicated to the stock LulzBot TAZ 3D Printer
Post Reply
zedwizz
Posts: 24
Joined: Sat Jul 08, 2017 6:20 am

TAZ 6 with Aerostruder problems.

Post by zedwizz » Thu Dec 27, 2018 11:46 am

Hi,

Finally finished building my Aerostruder toolhead for my TAZ 6 but I'm having problems with it blocking up after about 5 mins into a print. I've only used ESUN and polymaker PLA filaments in 2.85 and 1.75 flavours so far with the same results. I have to disassemble the tool head to remove the blockage and start over. I've done the 'hot set' to make sure the nozzle is seated properly (E3D website guide) and checked everything is aligned with both 2.85 and 1.75 guide inserts.

I'm using simplify 3D and been playing around with the retraction settings as this seem to help but has not completely fixed the problem. Maybe i should also double check the feed rate?

Anyone have similar problems?

User avatar
Orias
Aleph Objects | LulzBot
Posts: 1411
Joined: Wed Mar 27, 2013 1:24 pm
Location: US

Re: TAZ 6 with Aerostruder problems.

Post by Orias » Thu Dec 27, 2018 2:45 pm

If you can, remove the software variable out of your troubleshooting by using the known-good profiles in Cura LulzBot Edition: https://lulzbot.com/cura. After a few test prints, try to determine where your filament gets stuck by marking the filament where it comes out of the idler, removing it, and holding it up at the same level to see where it's seizing. You'll also want to make sure that everything is aligned well along the entire filament path.

zedwizz
Posts: 24
Joined: Sat Jul 08, 2017 6:20 am

Re: TAZ 6 with Aerostruder problems.

Post by zedwizz » Fri Dec 28, 2018 9:44 am

Thanks Orias i'll give it a go.

Post Reply