Page 2 of 3

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Mon Sep 28, 2015 11:50 pm
by rufu5
Attached is the first set of data that made any sense.

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Tue Sep 29, 2015 12:06 am
by rufu5
rufu5 wrote:Attached is the first set of data that made any sense.
Wait, I exported the .ply as an .stl and It's not showing up. Hmmmmm...

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Wed Oct 07, 2015 8:03 am
by tamarintech
rufu5 wrote:Wait, I exported the .ply as an .stl and It's not showing up. Hmmmmm...
Were you using MeshLab to rebuild the mesh? If so, you have to build a mesh before you can export it or you'll end up with an empty STL.

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Thu Oct 08, 2015 6:20 pm
by rufu5
tamarintech wrote:
rufu5 wrote:Wait, I exported the .ply as an .stl and It's not showing up. Hmmmmm...
Were you using MeshLab to rebuild the mesh? If so, you have to build a mesh before you can export it or you'll end up with an empty STL.

nah, blender. maybe it wasn't selected when I exported it or something.

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Thu Oct 08, 2015 6:40 pm
by rufu5
I'm going to try and do something like this with some of the data I've got right now.

https://www.youtube.com/watch?v=4g9Hap4rX0k

The part I'm testing with is a pretty challenging geometry.. It's over-molded and has thermal insert studs, and would be tricky to design by hand if you wanted to reproduce it (which I do, since mine was broken a long time ago).
IMG_0098.JPG
IMG_0097.JPG
IMG_0096.JPG
IMG_0095.JPG

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Thu Oct 08, 2015 6:51 pm
by rufu5
pointbasedgluing.png
imported all the ply files, clicked align (the little yellow circle at the top), selected the first mesh, clicked "glue here mesh", selected the second mesh and clicked "point based gluing" and now i suppose I should choose some points.
pointbasedgluing.png

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Thu Oct 08, 2015 6:57 pm
by rufu5
some alignment points, double click to put them in, one on the left, one on the right. You want to space these out as much as possible.
alignment_points.png

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Thu Oct 08, 2015 6:59 pm
by rufu5
Not perfect, but not too bad. I bet if I trimmed the data before I aligned it it would be better, but let's see what happens without first. I'll go ahead and do the other 5 datasets real quick.
sortaflush.png

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Thu Oct 08, 2015 7:03 pm
by rufu5
I should mention, it's important that you don't put alignment points such that they are colinear. Even 5 spaced out colinear points won't make for a good alignment.

Re: Horus on Debian / Camera missing exposure controls

Posted: Thu Oct 08, 2015 7:11 pm
by rufu5
looks.... interesting, we will see what the data looks like after processing the alignment.

Note: It's not possible to rotate the view while the alignment tool is open afaict., which would be nice.
preproccesing_alignment.png