Heater bed error

A forum dedicated to the stock LulzBot Mini 3D Printer
Post Reply
RschDev
Posts: 3
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:46 am

Heater bed error

Post by RschDev » Thu Oct 25, 2018 8:53 am

We’re still trying to get our mini back in service. Pretty much everything suspicious has been replaced including the board, all the wiring, and the heated bed. Now printing starts but stops with a Bed Heater error. We’ve reflashed the board several times. I’m stumped.

RschDev
Posts: 3
Joined: Thu Jan 26, 2017 8:46 am

Re: Heater bed error

Post by RschDev » Thu Oct 25, 2018 11:27 am

Here are a few lines of debugging code from the console when the error occurs.

< [13:26:38] ok N84 P1 B4
< [13:26:38] ok N85 P0 B4
< [13:26:39] T:232.81 /240.00 B:85.00 /85.00 @:70 B@:50
< [13:26:40] ok N86 P0 B1
< [13:26:42] T:234.22 /240.00 B:84.97 /85.00 @:89 B@:57
< [13:26:43] ok N87 P0 B2
< [13:26:45] T:236.25 /240.00 B:63.15 /85.00 @:73 B@:127
< [13:26:45] Error:MINTEMP triggered, system stopped! Heater_ID: bed
< [13:26:45] Error:Printer halted. kill() called!

kmanley57
Posts: 1080
Joined: Sun Feb 01, 2015 3:53 pm

Re: Heater bed error

Post by kmanley57 » Thu Oct 25, 2018 7:28 pm

Looking at the reported temps for the heat bed you lost ~20C in three seconds time. I would check the wires for the thermistor.

< [13:26:42] T:234.22 /240.00 B:84.97 /85.00 @:89 B@:57
< [13:26:43] ok N87 P0 B2
< [13:26:45] T:236.25 /240.00 B:63.15 /85.00 @:73 B@:127
I will express my CRAZY ideas at any time! So you have been warned. None of my opinions are Lulzbots and can be wrong at any second.

Post Reply