TAZ 6 DualExtv2 - Heating Failed E0, PRINTER HALTED

Have questions? Want advice?
Post Reply
Jeff1961
Posts: 4
Joined: Wed Apr 11, 2018 2:25 pm

TAZ 6 DualExtv2 - Heating Failed E0, PRINTER HALTED

Post by Jeff1961 » Wed Apr 11, 2018 3:11 pm

Hello. :)

We just purchased a new LulzBot TAZ 6 and are using it with a Dual Extruder v2.
We have done about 2 dozen test prints so far and at least 6 times now the job stops with this error on the display:

Heating Failed E0
PRINTER HALTED
Please Reset


At this point the job is ruined and the printer must be powered off and on again.

It always seems to be E0, the extruder at the back, not E1 in front.
Perhaps I should test jobs using just E1 to see if it occurs only in E0.

I've searched the forum for similar issues but do not see it discussed.
I'm wondering if this is common...or a sign of a bad extruder part. It is brand new and i've never used a LulzBot before, just MakerBot Rep2's for the past 3 years.
We had this issue with the initial ABS piece provided by LulzBot for the printer setup when unboxing, and with MakerBot PLA.

Thanks.
The attachment IMG_1664.JPG is no longer available
The attachment IMG_1665.JPG is no longer available
IMG_1664.JPG
Last edited by Jeff1961 on Fri Apr 13, 2018 10:21 am, edited 1 time in total.
Jeff Heeney / Library Technician / University of Toronto Libraries / LulzBot TAZ 6 Dual Extruder v2

Jeff1961
Posts: 4
Joined: Wed Apr 11, 2018 2:25 pm

Re: TAZ 6 DualExtv2 - Heating Failed E0, PRINTER HALTED

Post by Jeff1961 » Thu Apr 12, 2018 8:59 am

Just reposting an image that the forum deleted from my original post:
IMG_1666.JPG
Jeff Heeney / Library Technician / University of Toronto Libraries / LulzBot TAZ 6 Dual Extruder v2

Jeff1961
Posts: 4
Joined: Wed Apr 11, 2018 2:25 pm

Re: TAZ 6 DualExtv2 - Heating Failed E0, PRINTER HALTED

Post by Jeff1961 » Thu Apr 12, 2018 9:00 am

IMG_1665.JPG
Jeff Heeney / Library Technician / University of Toronto Libraries / LulzBot TAZ 6 Dual Extruder v2

Post Reply