Mini not connecting to Cura 2 Lulzbot Edition

Look here for custom firmware, networked 3D printer hosts like OctoPrint, and more!
Post Reply
Marcel_X
Posts: 17
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:02 am

Mini not connecting to Cura 2 Lulzbot Edition

Post by Marcel_X » Sat Jul 01, 2017 11:18 am

Lately I'm having quite a bit of issues with my Mini. Heat creep issues and the hobbed bolt eating into my filament. Heat creep seems to be solved now with a bigger fan.
But now I'm also having issues with Cura 21.04 that stops randomly during a print. I've read other threads where people are having the same issue. As far as I can tell mostly with Mac users like me. In the past, the GUI did hang once in a while, but the printer kept going and delivered a good print. Now the printer just randomly stops, due to Cura 21.04 crashing completely. Had this with woodfill lately. Nozzle kept oozing out the filament and by the time I discoverd that, there was a huge blob stuck to the nozzle.

So I decided to try the latest alpha version of Cura 2 Lulzbot Edition. And I must say, it already looks impressive! But... how do I get my Mini connected. Whatever I try, Cura keeps saying 'Not connected to a printer". Is tethering already implemented?
Help would be appreciated as I am getting a bit frustrated lately. I was so happy with my mini (which I have for over a year now), but with all these issues I don't trust my Mini to print overnight or when I am away.

Any other suggestion is fine too. I can generate G-code, so if there's some other software like pronterface (printrun) that I can use, please let me know.

Marcel_X
Posts: 17
Joined: Tue Jun 07, 2016 9:02 am

Re: Mini not connecting to Cura 2 Lulzbot Edition

Post by Marcel_X » Sun Jul 02, 2017 9:07 am

Managed to get it up and running with OctoPrint. Both via the webinterface and Cura 2 Lulzbot Edition! I'm impressed!

User avatar
dkoukoul
Posts: 12
Joined: Fri Feb 20, 2015 10:07 am
Location: Greece
Contact:

Re: Mini not connecting to Cura 2 Lulzbot Edition

Post by dkoukoul » Mon May 13, 2019 7:08 am

May I ask what did you do that made it working with Cura?
I am facing a similar issue, after a windows upgrade Cura not connecting to Mini anymore, I've tried different versions of Cura but I can't get it to work. Your help would be appreciated

b-morgan
Posts: 302
Joined: Fri Aug 11, 2017 8:53 am

Re: Mini not connecting to Cura 2 Lulzbot Edition

Post by b-morgan » Mon May 13, 2019 11:57 am

I'm going to take a wild guess and say that the problem is most likely baud rate. Try 115200 or 250000.

Post Reply